پیادهرو، راهی است که در امتداد خیابان و برای عبور عابرین پیاده ساخته میشود. پیادهروها گونهای از مسیرهای عابرین پیاده هستند. گاهی پیادهروها به وسیله جدول یا باغچه با پوشش گیاهی (درخت، چمن، شمشاد) از خیابان جدا میشوند. گاهی پیادهروها فقط یک راه هموار مناسب برای قدمزدن و کاملاً مستقل از خیابان هستند و مثلاً برای تردد عابرین در یک پارک ایجاد میشوند. تهران به عنوان پایتخت نیز پیادهروهای زیادی دارد اما در برخی محلهها ومناطق شهر پیاده رو نداریم و شهرداری در تلاش است برای برطرف کردن این مشکل با تملک زمین راه ایمنی برای تردد عابران در این مناطق ایجاد کند.
شاید باور نکنید اما تهران حدود ۱۰ هزار کیلومتر پیادهرو دارد. شاید این عدد خیلی زیاد و غیر واقعی به نظر برسد اما بد نیست بدانید هنوز مناطقی در شهر وجود دارد که حتی یک متر هم پیادهرو ندارند.
برآوردهای شهرداری نشان میدهد برای ایجاد پیادهرو در همه مناطق تهران باید حداقل ۶ هزار کیلومتر پیاده رو جدید ساخته شود تا همه مردم شهر بتوانند در معابر خود پیادهرو داشته باشند.
پیادهرو جایی است که شهروندان میتوانند بدون نگرانی از وجود وسایل نقلیه در آن قدم بزنند. عرض پیادهروهای موجود متفاوت است و در برخی محلهها و مناطق کم و در برخی محلهها و معابر وسعت بیشتری دارند.
تنها در سال ۱۳۹۸ حدود ۸۰ خیابان، ۴۰ بوستان و ۴۰ ساختمان برای استفاده شهروندان کمتوان جسمی مناسبسازی شد تا افراد سالمند، معلول، زنان حامل نوزاد و گروههای کمتوان دیگر بتوانند با کمترین مشکل از امکانات و خدمات ارایه شده در مراکز مناسبسازی شده استفاده کنند.
اجرای ۵۰۰ کیلومتر بهسازی معابر برای تردد معلولان از برنامههای سالانه شهرداری است و با اجرای این برنامهها امکان حضور بیشتر معلولان و افراد کمتوان برای تردد در شهر فراهم میشود.
در برخی پیادهروها، خط زرد رنگی روی کفپوشهایی که اشکال هندسی مانند دایره روی آن نقش بسته است وجود دارد. این رنگ و نشانههای آن مسیر عبور ایمن معلولان خصوصا افراد نابینا است و نباید بر روی این خط مانعی ایجاد کرد.
عبور موتورسوارها، حرکت گاریها و گذشت زمان باعث آسیب دیدن پیادهروها، خصوصا کفپوشها میشود. برای همین شهرداری باید سالانه و به شکل مستمر بهسازی پیادهروها را انجام دهد تا شکستگیها و لقزدگیهای کفپوش پیادهروها را تعمیر کند.
آخرین به روز رسانی: